Owocowy mus pod słodką bezową chmurką

Ten deser powstaje zawsze przy okazji konieczności wykorzystania białek jaj. Robiony na tzw oko, dlatego nie podaję proporcji składników. Zawsze się udaje i zawsze zaskakuje szybkością przygotowania, swoim smakiem i wyjątkowym pięknem. Polecam :-)
Składniki:
- jabłka,
- łyżka soku z cytryny,
- białka jaj,
- ciasteczka owsiane,
- cukier,
- cynamon,
- szczypta soli,
- płatki migdałowe,
Obieramy jabłka ze skórki , usuwamy gniazda nasienne i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Przesmażamy jabłka, doprawiamy cukrem i cynamonem.
Ubijamy pianę z białek z dodatkiem szczypty soli i cukru (ilość cukru wg własnego uznania).
Na dno kokilki wkładamy rozkruszone ciastko owsiane, na to łyżka musu jabłkowego i kleks ubitej, słodkiej piany, oprószony płatkami migdałowymi.
Wstawiamy napełnione kokilki do nagrzanego piekarnika (200 st. C). I chwilę pieczemy, aż do momenty gdy piana lekko się zrumieni. Deser gotowy. Smacznego !